Let’s rock-n-roll!

Jaha nu är det den tiden på året som det TYVÄRR inte händer alltför mycket. Inga härliga sommarkonserter eller festivaler i alla fall. Va? Var det nån som sa ”julkonsert”? Jomenvisst om man gillar sånt. Absolut! Musik är till för att njutas. Om man sedan är hårdrockare eller gillar dansband, det bryr jag mig inte så mycket om. Men gå på julkonsert och lyssna på julsång ett par timmar fick jag nog av när jag gick i skolan och var tvungen att vara med i skolans band (vi var inte så många musikintresserade på min skola) när det började lacka mot jul. Var man inte lack innan det så blev man det sen när man fick öva på Santa Lucia hundra gånger.

Sista året på gymnasiet fick vi lite tuppjuck och bestämde oss för att köra Sankta Lucia som en hårdrockslåt… Det uppskattades riktigt mycket av eleverna, men lärarna (de äldre och mindre flexibla) var mindre roade. För er som har glömt bort texten till Sankta Lucia kan hitta den här. Det var tider det… ”Vandrar down memory lane”

Men nu är det andra bullar. Jag och några polare har blivit ombedda att spela lite på en kompis syrras 20-årsfest som de ska ha i helgen den första advent. Kompisens föräldrar har lyckats skaffa en riktigt nice festlokal via hyrafestlokalnu.se Där sparas det minsann inte på krutet och vi har fått (nästan) fria händer när det gäller musiken som vi vill spela. Men ett krav har vi fått och det är att vi ska spela About a Girl av Nirvana! Så nu ska vi öva, öva, öva…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *